Scrambled tofu met avocado

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram stevige tofu
3 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel citroensap of 2 eetlepels sojamelk
Snufje zout en cayennepeper
2 stengels bosui
8 cherrytomaatjes
1 eetlepel zonnebloemolie
Halve avocado (wat overigens een superfood is)
4 volkoren (ei vrij) beschuit of geroosterde broodjes
2 eetlepels ketchup
Optioneel: zwart zout en edelgist

Bereidingswijze
Lek de tofu uit op keukenpapier. Verkruimel de tofu in fijne stukken. Voeg de kruiden, kurkuma en citroensap/sojamelk toe en meng goed. Voeg nu naar smaak zout en cayennepeper toe.
Snijd de cherrytomaatjes in halfjes en de bosui in ringen. Verwarm olie in een koekenpan en bak de tofu voor 5 minuten. Voeg nu stukjes tomaat en bosui toe. Bak nog even kort.
Snijd fijne plakken van de halve avocado. Beleg hiermee de vier beschuitjes of geroosterde broodjes. Bestrooi naar smaak met zout en cayennepeper. Schep nu de scrambled tofu erop. Bestrooi evt. nog met wat edelgist en/of zwart zout voor extra ei smaak. Lekker met ketchup!