Falafel is voor veel mensen wel bekend. Probeer eens deze versie met lentegroente! Gezond, snel klaar, en superlekker.
Nodig voor 2 personen:
- plantaardige pitabroodjes
- schaaltje falafel, bv pittige falafel van Albert Heijn. Of maak zelf falafelballetjes.
- koolrabi
- kleine bospeen
- lente-ui
- kiemen, bijvoorbeeld sterrekers of gemengde kiemen (biowinkel)
- evt. augurkjes
- ketchup
- knoflooksaus, zie hieronder:
Recept knoflooksaus:
- 50 ml sojamelk
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 tl mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
Maak als eerste de knoflooksaus, door alle ingredienten in een blender of met een staafmixer goed door te mengen. Eventueel kun je ook wat plantaardige mayonaise mengen met sojayoghurt, en hier wat uitgeperste knoflook door roeren. Voor een minder intense knoflooksmaak bak je de knoflook eerst kort in een pan.
Voor de falafelbroodjes hoef je weinig moeite te doen: rooster de broodjes, bak de falafelballetjes. Snijd alle groente in smalle reepjes en serveer met de sauzen. Als bijgerecht zijn gebakken aardappels of patat lekker.