Mediterraanse polenta met groente en reuzenbonen

Deze lekkere Mediterraanse maaltijd is snel klaar, gezond, en lekker! Polenta is maismeel, dat je met water tot een soort hartige pap maakt. Als je houdt van aardappelpuree of risotto moet je zeker ook een keer polenta proberen!

Nodig voor 2 personen:

  • 125 gram polenta Mediterranee (biowinkel)
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke courgette
  • 1 ui
  • handje rucola
  • reuzenbonen (Bonduelle)
  • zout, peper, verse tijm

Zet een halve liter water op, snijd ondertussen de groente in kleine stukjes. Verwarm een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui hierin. Voeg na een paar minuten de paprika toe en daarna de courgette. Laat alles op een vrij hoog vuur gaar worden.

Als het water kookt giet je langzaam de polenta in de pan, roer ondertussen goed. Laat de polenta 5 minuten koken, terwijl je af en toe steeds even roert. Houdt ondertussen ook je groentemengsel in de gaten, dit mag niet aanbranden. Een minuut voordat de polenta klaar is voeg je de bonen en rucola toe aan de groente. Maar de groente op smaak met zout, peper en veel verse tijm.