Oosters platbrood met basilicumtofu

Een makkelijk en snel te maken hapje, als lunch of avondeten.

Nodig voor 2 personen:

  • 4 platbroden (te koop bij Turkse of Midden-Oosterse winkels. Eventueel wraps gebruiken kan ook.)
  • 300 gram spinazie
  • een paar handen cherrytomaatjes, gehalveerd
  • rode ui, gesnipperd
  • basilicum-tofu (kant en klaar te koop bij de biowinkel, evt. zelf tofu marineren.)

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui hierin voor een paar minuten. Snijd de tofu in reepjes en voeg toe. Was de spinazie en voeg steeds een handjevol spinazie toe. Doe als laatste de cherrytomaatjes er bij. Laat het geheel even doorwarmen, en maak op smaak met een beetje zout en peper. De tofu is vrij kruidig, dus veel extra kruiden zul je niet nodig hebben. Rol de groente in een platbrood. Serveer met hummus of zelfgemaakte plantaardige knoflooksaus.