Chocomousse-aarbeienchocotaart

Ingrediënten

Bodem
– 1 kop sojamelk
– scheut appelazijn
– 3/4 kop suiker
– 1/3 kop zonnebloemolie
– 1 kop tarwebloem
– 1/3 kop cacaopoeder
– 5 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout

Topping
– 1 pot/blik aardbeienjam (met stukken aardbei)
– 1 pakje (zijde-)tofu
– 2 koppen poedersuiker
– 150 gram chocolade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix in een grote kom (er komt later nog meer bij) de sojamelk met azijn. Klop het goed op met een garde totdat er een schuimlaagje ontstaat. Meng de suiker en olie erbij.
In een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout bij elkaar doen.

Voeg het mengsel van kom 2 bij het mengsel van kom 1 en roer goed door, zodat je een stevig beslag zonder klontjes krijgt. Giet dit beslag in een ingevette taartvorm en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Prik met een stokje in de bodem en kijk of deze er schoon uit komt. Laat de bodem afkoelen.

Maak ondertussen de topping. Blend de tofu met de gesmolten chocolade en roer de poedersuiker er goed door. Zet in de koelkast en laat opstijven.

De bodem is inmiddels afgekoeld. Draai hem om, smeer er een laag aardbeienjam overheen en giet daarna de chocoladetopping over de aardbeienjam. Strooi wat cacaopoeder over de taart.
Zet de taart een aantal uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!