Maharaja – Nijmegen

Indiaas vegetarisch restaurant Maharaja is een jong en fris restaurant gelegen in hartje Nijmegen, waar je kan genieten van lekkere traditionele Indiase gerechten. Ik had al een tijd geleden van dit restaurant gehoord, maar ik had nog geen tijd gevonden om er naar binnen te lopen. De gelegenheid om er eens te gaan eten kwam afgelopen vrijdag voor mijn voeten, toen er een veganistisch kerstdiner georganiseerd was.

Bij binnenkomst proefde ik gelijk de Indiase sfeer. De ambiance zag er ruim uit en het oogde goed. Als voorgerecht kon men kiezen uit samosa’s of een dahlsoep. Ik koos voor de samosa’s, want daar houd ik nou eenmaal van. Ze smaakten goed en vulden de maag ook meteen. Wel miste ik net wat meer kruiden erin, de samosa´s hadden mijns inziens wel wat pittiger gemogen. Na het voorgerecht nam ik de tofu curry. Een mix van diverse groenten, tofu en een smaakvolle currysaus, welke op drie niveaus geserveerd kon worden: licht gekruid, medium, of pittig gekruid. Ik koos voor medium, om het zekere voor het onzekere te nemen en mijn mond niet te verbranden aan een flammende scherpte.

De tofu curry werd geserveerd met rijst. Het smaakte zeer goed. Wel vond ik medium nog net wat slapjes voor mijn smaak, dus de volgende keer ga ik  toch voor de erg pittige variant. Als dessert was er sojaijs.

Woon je in de omgeving van Nijmegen of ben je toevallig eens in Nijmegen, en houd je van Indiaas eten, dan is Maharaja een goede optie. Je kan er eventueel eten afhalen. Ook interessant zijn de mega-deals. Zo kan je voor 100 euro 15 keer een hoofdgerecht krijgen. Dat scheelt aanzienlijk. Ook voor studenten en ondernemers heeft Maharaja leuke acties lopen. Kijk voor meer informatie op hun website.