Soy – Utrecht

Mijn hartje ging sneller kloppen toen ik het bericht las dat er een chinees-vegetarisch restaurant/afhaal geopend is in Utrecht, genaamd Soy. Ik was al fan van De Oude Plek in Rotterdam, dus ik hoopte maar al te graag dat ze vergelijkbaar zouden zijn qua gerechten en smaak. En dat blijkt nog zo te zijn ook! De eigenaren van De Oude Plek en Soy blijken zelfs familie van elkaar te zijn.

Na de eerste berichten over dit restaurant was het tijd om daar zelf naar toe te gaan om te proeven. Aangekomen bij het restaurant zag het er goed gelikt uit. In vergelijking met De Oude Plek is de stijl wat hipper en jonger, maar wel met wat Chinese/oosterse elementen tussendoor.

Binnen staan tafels en stoelen. Hoewel de focus lijkt te liggen op afhalen, is er dus toch mogelijkheid daar met kleine groepen aanwezig te zijn. Het eerste waar ik aan dacht op weg naar dit restaurant was of de saté ook net zo zou zijn als bij De Oude Plek. Dus als voorafje nam ik naast wat kleine loempia’s natuurlijk een portie saté. Overheerlijk. De loempiaatje zijn gewoon net goed. En de saté is enorm lekker en smaakt zoals die bij De Oude Plek. Perfect gewoon, en ook nog redelijk vlakbij mijn woonplaats, wat zeker plezierig is, maar anderzijds weer niet zo goed als ik op mijn lijn moet letten

Na de loempia’s opgesmikkeld te hebben, was het tijd voor een hoofdgerecht. Ik koos voor Tjap Tjoy met vegetarische ‘kip’. Ik kreeg een groot bord. En dat smaakte prima!

Het was wel wat veel, maar ik had dan ook daarvoor al wat miniloempia’s en saté gehad, dus zat al een beetje vol ;-)
Soy in Utrecht is zeker een aanrader! Voor personen die bekend zijn met wat De Oude Plek serveert is hier veel herkenning te vinden.

Soy is te bereiken met Openbaar Vervoer of met de auto. Met de bus (5) vanaf Utrecht Centraal ben je er binnen ongeveer 10 minuten.  Het adres: Antonius Matthaeuslaan 112. Soy is dagelijks open van 16:00 tot 21:30.