Pizza met spinazie

Heb je zin in een heerlijke pizza, maar ben je aan het lijnen of op je dieet aan het letten? Is een pizza eten dan wel verstandig? In het leven moet je kunnen genieten, dus ook pizza’s kunnen eten. Tegenwoordig zijn er ook pizza’s die een stuk lager liggen in calorieën dan de gemiddelde pizza’s van de pizzeria. Veel pizza’s zijn hoog in calorieën door het deeg, maar ook door wat er allemaal op de pizza gaat. Wil jij een keer een gezonde pizza eten? Neem dan de pizza met spinazie. Spinazie is een lekkere groente. Met het juiste recept kun je gemakkelijk een hele lekkere en gezonde spinazie pizza maken. Wil je meer weten over hoe je een lekkere spinazie pizza maakt? Lees dan verder.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • pizzadeeg
  • spinazie
  • parmigiano
  • olijfolie
  • zout

Bereiding spinazie pizza

Maak de spinaziebladeren goed schoon en laat ze uitlekken. Je kunt ze eventueel nog droog maken met een theedoek. Wanneer de spinaziebladeren te groot zijn, kun je ze klein snijden. Als je klaar bent met het maken van een goede deegbodem, kun je daarom beginnen met de laag spinazie. De spinazie slinkt tijdens het bakken, dus zorg ervoor dat je voldoende spinazie gebruikt. Daarna komt de parmigiano van pas, gooi er wat geraspte stukje over de pizza. Ook kun je de parmigiano, vervangen door een ander soort kaas. Daarna kun je er nog olijfolie en zout opdoen en dan is de pizza klaar om in de oven te gaan. Warm en knapperig zijn deze pizza’s het lekkerst dus wij raden je aan om de pizza wanneer die enigszins afgekoeld is, meteen op te eten.

Variatie mogelijkheden

Spinazie kan ook vervangen worden door snijbiet. De steeltjes van een snijbiet zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren steeltjes zoals: rood, geel en oranje. Dit zorgt voor een kleurrijke en unieke pizza. Ook de mix van spinazie en snijbiet is erg lekker. De spinazie pizza bestellen in hoofddorp?