Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Naarmate we ouder worden, wordt het moeilijker om ervoor te zorgen dat onze tanden zo schoon mogelijk te houden door alleen te poetsen en flossen. Er zijn een aantal dingen die alleen een mondhygiënist kan doen. Een vraag die vaak wordt gesteld is: hoe vaak moet ik naar een mondhygiënist? Het juiste antwoord hangt echter af van uw individuele omstandigheden en de gezondheid van uw gebit, maar in de regel moet u proberen om de zes maanden naar de mondhygiënist te gaan.

Voor een speciale gelegenheid

Een bezoek aan de mondhygiënist kan uw gebit een extra glans geven, zoals voor bijvoorbeeld een groot evenement. Als u geen tijd heeft om uw tanden te bleken, maar toch een zelfverzekerde en stralende glimlach wilt, dan is een korte trip naar de mondhygiënist misschien iets voor u. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat er een verschil is tussen cosmetische reiniging en essentiële hygiënereiniging.

Voor of na orthodontische behandeling

Het succes van orthodontische behandelingen is vaak afhankelijk van uw vermogen om uw tanden gedurende de hele tijd in uitstekende conditie te houden. Voor veel mensen betekent dit dat ze wat tips nodig hebben om de tanden en tandvlees goed schoon te maken. Als u zich zorgen maakt over het correct poetsen van uw gebit terwijl u een vaste beugel draagt, dan kan de mondhygiënist u het beste advies geven. En als u klaar bent met de behandeling, is het altijd fijn om dat tandartsgevoel te krijgen, zodat u kunt pronken met uw oogverblindende nieuwe glimlach.

Voor of na tandheelkundige implantaten

Net als bij orthodontische behandelingen is het erg belangrijk dat uw tanden en tandvlees in topconditie zijn voordat u in tandheelkundige implantaten investeert. Ze schoonhouden is ook een belangrijke succesfactor, dus regelmatige bezoeken aan de mondhygiënist zijn essentieel. Als u ze niet schoon houdt, kan dit leiden tot een aandoening die peri-implantitis wordt genoemd, waardoor de implantaten kunnen falen. Als u uw tandheelkundige implantaten in topconditie wilt houden, kan de mondhygiënist helpen!

Bron: Tandarts-Zuidholland