Met deze producten zorg jij voor een sterk en gezond gebit

Nadat we onze melktanden hebben omgewisseld naar de zogenoemde grote mensen tanden moeten we ons hele leven doen met deze 32 tanden. Dit is dan inclusief de verstandskiezen, die niet bij iedereen doorkomen. Het is dus ontzettend belangrijk om deze tanden goed te onderhouden zodat jij zorgt voor een sterk en gezond gebit. Er zijn een aantal dingen belangrijk wanneer het gaat om het onderhouden van je tanden. Zo zijn er een aantal producten die je niet kunt missen wanneer het gaat om mondverzorging en daarnaast ook producten die je beter kunt vermijden aangezien deze een ‘aanslag’ zijn op het glazuur van jouw tanden.

Welke producten kan ik gebruiken om ervoor te zorgen dat mijn tanden sterk en gezond blijven?

Tandenragers

Wanneer je kijkt naar verschillende producten die je kunt gebruiken zijn er een aantal die toch niet mogen ontbreken. Zo is het ontzettend belangrijk om tandenstokers of tandenragers te gebruiken. Wanneer jij tandenragers gebruikt zorg je ervoor dat tandplak en etensresten op moeilijke bereikbare plekken, namelijk tussen jouw tanden, kan worden weggehaald. Deze ragers heb je dan weer in veel verschillende vormen en maten. De tandenragers moeten namelijk goed passen tussen de ruimte die jij hebt tussen de tanden. Wanneer deze te groot is zal het moeilijk passen en kun je bijvoorbeeld tandvlees beschadigen. Ook als deze te klein zijn zal dit niet goed werken, op deze manier zal niet al het tandplak en de etensresten worden weggehaald.

Tandenstokers

Naast de tandenragers kun je goed gebruik maken van tandenstokers. Ook deze zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de tandenstokers van hout met bijvoorbeeld mint smaak, extra dunne of juist de grote variant. Met deze tandenstokers kun je voor het poetsen tussen de tanden stoken. Dit doe je door met de platte kant richting jouw tandvlees de prikker tussen de tanden te zetten. Ga ongeveer 5 of 6 keer zachtjes heen en weer. Wanneer je merkt dat dit te moeilijk gaat is het verstandig om te kijken naar de dikte van de tandenstoker. Het is dan misschien nodig om bijvoorbeeld een extra dunne stoker te gebruiken.

Het kan zijn dat het tandvlees in het begin gaat bloeden. Dit is niet erg, dit is een reactie om het stoken. Dit zal na ongeveer 3 dagen niet meer voorkomen.

Zoals je kunt lezen zijn er dus verschillende producten die je kunt gebruiken om jouw tanden sterk en gezond te houden. Naast het feit dat je zelf goed zorgt voor je tanden is het erg belangrijk om twee keer in het jaar langs te gaan bij een tandarts voor de zogenoemde controle. De tandarts kan op deze manier goed checken of je zelf jouw tanden helemaal gezond houdt. Wanneer er bijvoorbeeld gaatjes zijn ontstaan kan de tandarts hier direct op inspelen en zorgen dat deze gaatjes niet gaan ontsteken waardoor de behandeling die je moet ondergaan alleen maar erger wordt.

Koop dus de juiste producten die passen bij jouw tanden en ga twee keer jaar langs bij de tandarts. Zo hou jij je tanden sterk en gezond.